Eirikgarden

Beliggenhet

Rett utenfor jugendbyen Ålesund, i havkommunen Giske, finner du Eirikgarden. Den er et av tre gardstun som ligger på sørspissen av Vigra, nærmere bestemt Gjøsund, ca 10 minutters kjøring fra sentrum. Gardstunet ligger idyllisk til, tilbaketrukket fra hovedveien, på en åpen, grønn slette, omkranset av trær og i umiddelbar nærhet til sjøen og med flott utsikt utover hav, fjord og fjell. (Link med kart over Giske)

Tunet

Tunet består av hovedhus, stabbur, skjå, løe, smie og leikestue. Hovedhuset, der vertskapet bor, ble bygd i 1848. Stabburet er enda eldre og er også innredet til bolig, der vi ønsker våre gjester velkommen til å bo. Begge bygningene, og tunet i sin helhet, er karakterisert som verneverdig kulturminne.

Tunet består også av en stor, innholdsrik og barnevennlig hage med god tumleplass. Restene av en gravhaug fra bronsealdertid (ca 1500 f. Kr) ligger midt i sørøstlige del av hagen. For barnefamilier kan nevnes kattene Trulte og Mikkel, hunden vår, Hera, to klappevennlige kaniner i bur og diverse fugler i innhegning. Fra tunet til sjøen er det ca 100 meter. Olmanneset ligger like nedenfor og er brettseilernes favorittsted når det blåser nordøst. Langrunn sandbunn inne i vika, ideelt for barn.

Stabburet

Stabburet har et trivelig innemiljø, med umalte laftet tømmervegger og oljet tregulv. Gulvvarme i bad, kjøkken, stue og soverom i første etasje. I soverom i første etasje er dobbelseng. Andre etasje inneholder to større rom med to senger hver. Øvrige fasiliteter: Badekar, dusj, WC, vaskemaskin, oppvaskmaskin, kjøl og frys kombiskap, TV, trådløst internett. Det er ellers fullt utrustet med det en trenger for tilbereding av måltider.

Kystlandskapet

Det er kort avstand til nærmeste fjell, Valderøyfjellet og Molnesfjellet, der det er fint å gå kortere turer. Godøyfjellet med Storhornet og Alnesvatnet er også flotte turmål. Her får en flott utsikt over øylandskapet og innover mot Ålesund, Sunnmørsalpene og det storslåtte fjordlandskapet! Alternative fotturer i variert kystlandskap, langs strender, svaberg og steinblokker, eller over myrer og langs frodige enger. Vertskapet gir tips. Alle fire øyene i Giske kommune har ypperlig landskap og veinett for sykkelturer.

Strendene

Det er kort vei til mange og vakre sandstrender, fascinerende i all slags vær! Vi nevner Blimsanden og Roaldsanden på Vigra, Giskesanden og Øygardssanden på Giske og Sandvika ved Alnes på Godøya, alle fra 5-15 min kjøring unna. Strendene er også fine turmål med sykkel.

Butikken

Rema 1000 ligger ca 800 meter unna: Åpningstidene er 09-22 (lør 09-20). Søndagsåpen butikk: Bensinstasjon 200 m unna eller Bunnpris, 5 min å kjøre.

Byen og regionen

Turen til sentrum tar kun 10-12 min med bil. Til flyplassen tar det 5 min. Til spennende attraksjoner i regionen tar det inntil ca 2 timer å kjøre.